Web Analytics

Představujeme vám Strážce poznání, superhrdiny z univerzitní Pevnosti!

  • Úvod
  • Aktuality
  • Představujeme vám Strážce poznání, superhrdiny z univerzitní Pevnosti!
| rostanetek |

Kdesi v temnotách se shromažďuje zlo a hloupost, které ztělesňuje obávaný profesor Ignor! Je opravdu na čase vyrazit do Pevnosti poznání, prastaré základny vědění a dobra, a právě zde se seznámit s fantastickými STRÁŽCI POZNÁNÍ. Jedině po boku tohoto vědeckého týmu superhrdinů totiž můžete vyhrát boj proti hlouposti a temnotě!


Co jsou Strážci poznání?
Strážci poznání jsou důvtipná interaktivní komiksová hra pro děti i teenagery od výtvarnice Jany Růžičkové a scenáristy Jakuba Ráliše, která vznikla přímo v muzeu vědy Pevnost poznání. Ústřední postavy příběhu dohromady tvoří pětičlennou skupinu vědeckých superhrdinů, do níž patří moudrá sova Woobi, geniální kočka Felis, vynalézavá krysa Rody, mocný čolek Tritus a nebojácná liška Eli. Každý ze Strážců sám o sobě, svým charakterem a činnostmi, představuje danou expozici Pevnosti, každý z nich je symbolem vědy a poznání. Hra má aktuálně podobu dvacetistránkového průvodce a obsahuje vtipnou a hravou sérii úkolů, které rozvíjí příběh Strážců poznání, zároveň ale všechny logické hádankykvízy přirozeně váží k ústředním expozicím muzea. Cíl hry samotné tak dokonale souzní s cílem olomoucké Pevnosti – bavit a vzdělávat a populárně-naučnou formou také přibližovat progresivní výzkum na Přírodovědecké fakultě UP.

 

strazcipanel


Kde Strážce najdu?
Dobrodružná cesta za poznáním Strážců se ovšem nevztahuje pouze k bohatému komiksovému průvodci, děti si na pokladně Pevnosti poznání (17 listopadu 7, areál Korunní pevnůstky Olomouc) mohou zdarma vyzvednout originální omalovánku, zakoupit rozmáchlý komiksový plakát, anebo se u nepřehlédnutelné fotostěny nechat vyfotit s kompletním týmem neohrožených Strážců. Programové menu Pevnosti poznání dokonce láká i na zapojení do senzačního Vědeckého dramaťáku – dramatického kroužku, který děti skrze kreativní aktivity dovede k tvorbě vlastní divadelní hry právě na motivy Strážců.


Chcete průvodce, omalovánku nebo plakát se Strážci? Info je TADY

 


Vědecký dramaťák z vašich dětí učiní Strážce poznání. Přihlašovat můžete TADY

 


 „Studium zoologie je pro mě nevyčerpatelnou studnicí inspirace, ať už to jsou zážitky z terénu anebo jen krajina viděná někde na exkurzi. Když například honíte po lese střevlíka s vysílačkou, vytahujete ptáky ze sítí nebo se uprostřed noci brodíte rybníkem a UV baterkou hledáte spící vážky, máte vždy silné nutkání takové situaci napasovat do komiksu. Ačkoli jsou Strážci poznání teprve na svém počátku, myslím, že zoologické znalosti a zážitky mi při jejich tvorbě poslouží víc než dobře.“

Jana Růžičková, autorka vizuální identity Strážců, která má s komiksovou tvorbou již své bohaté zkušenosti – jako autorka totiž stojí i za online komiksem Biotopia ze světa kočkovitých pardanů.



Komiks dokáže nést mnohovrstevné sdělení včetně komplexního příběhu, emocí a ponaučení mnohdy vážně lépe než většina jiných formátů, obzvláště těch pro mladší věkové skupiny. V rámci Strážců poznání také plánujeme komiksy pro starší teenagery i mnohem temnější variantu pro dospělé. Strážci pro nás budou celkově jedním z prostředků vědecké osvěty, ale i popularizace špičkové vědy na naší univerzitě.“

–  Jakub Ráliš, scenárista Strážců poznání & programový ředitel Pevnosti poznání


Sledujte oficiální webovou stránku www.strazcipoznani.cz, kde se postupně dozvíte vše o postavách a mytologii našeho komiksového dobrodružství. A vězte, že Strážci poznání nezapomínají ani na Facebook!


 strazci-poznani

Vstupné

Dospělí (4 expozice): 160 Kč
Snížené (děti, studenti, senioři): 130 Kč

Rodinné (dospělý+děti):
1+2: 380 Kč | 2+1: 410 Kč 
2+2: 520 Kč | 2+3: 640 Kč

Skupinové: 110 Kč
1 expozice: 50 Kč
Gyroskop: 50 Kč
Planetárium:
V týdnu 140 Kč (ke vstupence do expozic za 80 Kč) 
O víkendu jako součást doprovodných aktivit

Víkendové zvýhodněné vstupné: 3 aktivity za 1 cenu 140 Kč

Můžete u nás platit kartou a Unišek+

Kontakt

E-mail: info@pevnostpoznani.cz
Tel.: 585 634 145

Pevnost poznání Olomouc
(Areál Korunní pevnůstky)
17. listopadu 7
779 00 Olomouc

GPS: 49,592896 17,257982
Pevnost má bezbariérový přístup

© Všechna práva vyhrazena Pevnost poznání 2015-2023 | admin | Zásady ochrany osobních údajů (GDPR)